Ik heb een tante in Marokko en die komt voor geld, hiep hoi!

In april vorig jaar kwam minister Henk Kamp van Sociale Zaken al met het plan om uitkeringen van Nederlanders die buiten Europa wonen te willen korten. Nu is er de wet woonlandbeginsel in het leven geroepen, waardoor het meenemen van uitkeringen over de grens aan banden wordt gelegd. In veel landen buiten de Europese Unie kom je met €1,- namelijk veel verder dan binnen de EU, waardoor het winstgevend is om met je Nederlandse uitkering naar het buitenland te vertrekken. Het gevolg van de nieuwe wet is dat veel buitenlandse Nederlanders die weer terug zijn verhuisd naar het land van herkomst, maandelijks minder geld op hun rekening gestort gaan krijgen. Hiermee zou per jaar zo’n 30 miljoen euro bezuinigd kunnen worden.

Lees verder op Tekstroulette.nl

Warning: count(): Parameter must be an array or an object that implements Countable in /customers/d/2/3/hompus.eu/httpd.www/laura/wp-includes/class-wp-comment-query.php on line 405

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *